+36-70/670-1530 | info@doxit.hu                                                              Akár 1-2 munkanapos szállítás!

+36-70/670-1530 | info@doxit.hu                                                              Akár 1-2 munkanapos szállítás!

Kategória Minősítések

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a vásárlóink dolgát, használt eszközeinket teszteljük és rangsoroljuk.

Ezen rangsorolás meghatározza a termék árát is, azonban a lenti leírás csak irány adó.
Nem sorolja fel az összes lehetséges paramétert, ami meghatározza a rangsorba kerülést.
Ha pontosabb képet szeretne kapni a választott eszközzel kapcsolatban, írjon nekünk és segítünk

Fontos megjegyeznünk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy az általunk árult eszközök mindig a megfelelő rangsorolást kapják.
Azonban mi is emberek vagyunk, így lehetséges, hogy valami elkerülte a figyelmünket.
Ha ön úgy gondolja, hogy a termék, amit vett nem felel meg a lent vázolt rangsorolásban taglat leírásnak, jelezze nekünk és mindent megteszünk, hogy valamilyen módon korrigáljuk a hibánkat.

A jelenleg alkalmazott módszer szerint, stílusosan pandákban mérjük az állapotot.
Ezek jelentését aláb kifejtjük:

5 panda ('A')
Ha ezt az ábrát látja a termék mellett, akkor a megtekintett/választott termék szinte olyan mint ha új lenne. Még szinte a tapitása is újszerű. Átvizsgálásunk során semmi hibát nem találtunk. A benne rejlő hardver elemek (HDD/SSD, Kijelző, Akku...) 0 percet vagy nagyon keveset üzemeltek. Ebben az esetben a karcokat és apró használati nyomokat mikroszkóppal kell keresni. Ezen termékek ára jellemzően és értelemszerűen magasabb is. Nem a legköltséghatékonyabb választás, azonban, ha önnek kiemelten fontos a termék állapota, ezen jelzéssel ellátott eszköz a megfelelő.
Az ilyen állapotú gépek nagyon ritkák, így ha feltűnik a webáruházunkban, érdemes azonnal lecsapni rá.

4 panda ('A' - 'A-')
Ha 4 panda jelenik meg a termék mellett mint állapot jelző, akkor már minimális karcok és használtabb hardver elemeket tartalmazhat az eszköz illetve például szinte észrevehetetlen foltot, 1-2 pixel hibát találhatunk a kijelzőn (kijelzővel rendelkező, például laptop vagy monitor esetében). Jellemzően még ez a kategória is olyan mintha új lenne. Az esztétikai hibákat szinte nagyítóval kell keresni és a használtabb hardver elemek is, mint például az akku, közel hozzák a gyári értékeket. Költség hatékonyabb választás, mint a fent taglalt 5 pandás állapot és még ez is messze az átlag feletti minőséggel rendelkezik.

3 panda ('A-')
A legáltalánosabb kategória. Műszaki és működési szempontból szinte tökéletes, de esztétikailag már megjelenhetnek olyan 'hibák', amik már látványosabbak. A kijelzőn (ha rendelkezik vele az eszköz) már észrevehető folt/foltok lehetségesek (nem feltétlen vannak!), azonban, ha van ilyen, ez a működést és az időtállóságot nem befolyásolja. (nem fog tönkre menni a kijelző) Megjelenhet pixel hiba is, bár ez igen ritka jelenség ezeknél az eszközöknél. Előfordulhat, hogy az akkumlátor (ha van ilyen az eszközben) sem teljesíti már a gyárilag megadott idő értékekkel és a belső hardver elemek is használtabbak, mint új korában, de mivel ezeket gyárilag is sokkal jobb minőségű elemekből építették, ezek még mindig bőven túlteljesítik az átlag eszközök színvonalát és tartósságát.
Költséghatékony középvonalas megoldás azoknak, akiknek nem gond az, hogy már egy valamennyire látható módon használt eszközt birtokolnak.

2 panda ('B')
Ez is egy elég általános kategória. Nagyjából azonos a fent taglalt 3 pandás kategóriával, annyi különbséggel, hogy ezek a hibák nagyobb kiterjedésűek vagy kicsit drasztikusabbak, esetleg több is jelen van belőlük. Például már tartalmazhat olyan burkolati elemeket, amik töröttek és/vagy hiányosak, lehet hibás az akkumulátora (ha tartalmaz ilyet az eszköz) vagy nagyon keveset bír. Ha rendelkezik kijelzővel az eszköz, akkor lehetséges rajta nagyobb kiterjedésű folt vagy pixel hiba. Lehetségesebb komolyabb kopás és egyéb használati nyomok. Műszaki értelemben még mindig kiváló eszközök és tökéletesen használható.
Kategóriájában rendkívűl költséghatékony megoldás és sok esetben nem is kell ennél több, ha az ember csak egy jól használható és megbízható eszközt keres olcsón.

1 panda ('B')
Az 5 pandás minősítéshez hasonlóan ez is ritkán fordul meg nálunk, hiszen ezek olyan gépek, amiket speciális esetben javasolunk. Ez a kategória csak laptopok esetében használatos! Hiszen monitor vagy asztali számítógép (PC) esetében ez a működésképtelenséget jelentené. Laptop / notebook esetében viszont például olyan hibákat jelől, mint például a kijelző teljes működés képtelensége és/vagy az akkumulátor hiánya, billentyűzet hiányosságok. Amitől függetlenül, tvhez vagy monitorhoz és/vagy árramforráshoz csatlakoztatva használható marad. (akár mint média center) Emellett esztétikailag is rendelkezhet jelentős hiányosságokkal.
Rendkívül költséghatékony megoldás lehet, ha kifejezetten olyan eszközt keres, ami például a fent említett média center funkció. Jobb megoldás lehet mint egy 'TV okosító' eszköz, hiszen jóval komolyabb és funkcionalitásában jóval gazdagabb eszközt kap.